Den hemska dagen är över.

Jag var så nervös. Jag hade en sådan klump i min mage, jag visste inte vad jag skulle känna eller hur jag skulle reagera. Jag visste ju att jag kände mig ledsen och att det kändes orättvist. Men hur skulle jag reagera när jag väl var på plats, när det väl var igång?  Hur skulle Kalle reagera, hur skulle alla runtomkring reagera? Hur hanterar man den situationen, Situationen man hamnar i när man tvingas begrava sitt barn? Lämna det kvar, inte få ta med det hem? Hur gör man? Jag känner att både Maria och Joel är två superstarka personer, som har hanterat detta så bra som man kan hantera detta. Jag är imponerad av dem två. Dom är så starka, och jag tror att detta gör dom ännu starkare, Dom växer i sig själva och dom växer ihopa. Jag kände att jag kunde bara vara och finnas till i den mån jag kan när allt är en röra. Jag är tacksam idag att jag fick vara med under resans gång. Jag är tacksam att jag fick uppleva en riktigt förlossning, se honom komma till världen. Jag är tacksam över att jag fick lov att ta farväl av honom. Han som skulle bil jämngammal med Viking (korrigerat) det skillde 3 dagar mellan våra beräknade förlossningar. Jag fick se hans röda läppar, hans vita hud. Han var så underbart fin. Det såg ut som han sov. Som om han var jättetrött och bara bille sova. Allting var så fridfullt. Han var så fridfull. Fina fina Liam. Efter begravningen gick vi ut och väntade på folket. Joel kom och la en arm på min axel också sa han " Var det jobbigt?" Och då kunde jag inte hålla tillbaka mina tårar längre. Det är så frukansvärt orättvist. Hur kan det få gå till så? Det är inte meningen att föräldrar ska behöva begrava sitt barn. Det är så fel, fel, fel, fel.  När allt var över, och jag komm till sjukhuset igen, släppte alla spänningar, fick så jäkla ont i benen, fötterna och i ljumsken, det var en enorm lättnad att det är över. Man kan liksom gå vidare lite nu, även om han och hans familj finns i mina tankar ofta. Så har vi ändå fått ta farväl. Jag tänkte att jag ska åka och lägga en blomma hos honom, ifrån Viking eftersom han inte kunde deltaga. 
 
 
 
 
 
 
Idag har varit så segt, jag är så trött. Ska mata Viking kl två, sen ska han få vaccination, sen ska vi vila. han kunde få ont och få feber av vaccinationen så vi tar det lugnt. tittar tv och så. :) Har gått igenom syrgas checklistan och ska få recept på det under dagen, gått igenom saturationsmätaren som vi ska få med oss hem. m.m. så allt är klart för hemgång förutom sakerna i huset. Men det ordnar vi på torsdag :D En säng ska också på plats, men det tar vi också på torsdag, inte akut. har ju madrass så länge. Vikings saker är klara, behöver lite lampor i våra sovrum bara annars är det klart. Behöver förstås en pall pellets också. men det löser sig :) 
 
 

Haters

Ibland hatar jag att vara där jag är idag.
Jag önskar emellanåt att det inte blev såhär.
Hur kan det bli så fel. 9 veckor på sjukhus istället för typ 3 dagar. Det var ju inte så det skulle gå till. Det är ju inte så det är meningen att det ska vara. Presse om mjölken, presen av släkt och vänner som vill hälsa på. Jag räds för att komma hem för jag är rädd att släkt och vänner inte kommer att förstå att även om vi är hemma så är han sjuk. Han är liten och skör och infektionskänslig. Vi har ett hus som ska ställas iordning, en lägenhet som ska tömmas och städas. Plus ett litet skött barn att ta hand om. Som inte tåler förflyttningar till höger och vänster. Han kan inte lämnas iväg till någon för att passas. Vi måste vara hemma. Vi tre i vår familj. Hur förklarar man det utan att det låter otrevligt. Kommer dom att acceptera? Kommer dom att förstå. Jag är så rädd att han ska få nån infektion och bli dålig. Jag vill inte. Men jag vill inte heller vara någon surfitta. Jag vill bara vara hemma med min familj. Komma i rutiner. Bygga upp en fungerande vardag. Innan jag släpper in utomstående. Känner mig skit elak. Men det är för Vikimgs skull som jag gör det. Jag kommer säkert få höra att jag är dum och orättvis. Men det här är mit liv. Mitt barn. Och jag bestämmer.


Känguruamning? Sondsättning? Flytt. Hemsjukvård/syrgas.

Eftersom Viking vill ta bröstet nu med amningsnapp så ska vi göra en såkallad känguruamning. Vilket betyder att under tre timmar får han äta så mycket han vill ifrån bröstet och när tre timmar har gått tillmatar man ett fullt mål á 50ml via sonden. Han är duktig på att suga och suger intensivt. Igår låg han i en timme. Jag somnade till och med. Var så trött (antagligen). Så man börjar med detta en gång om dagen och sedan ökar man det till kanske två gånger om dagen, För att så småningom kunna slippa mata via sonden. Den dagen dom drar sonden kommer jag vara så jävla lycklig. Visst innerst inne tycker jag att det är kul med sondmatning om man kan utrycka det så? Men det är såå drygt på natten, Personalen väcker en, man ska vakna till liv, värma maten, kolla sonden, börja mata, matningen tar ca 20-30min, mediciner lite där emellan, plus att man ska pumpa efteråt. Tänk om man bara kunde vakna på natten lägga han till bröstet och sen somna om, så kan han äta bäst han vill liksom. Men den försvinner ju så småningom.
 
Han höll på att dra sonden igår, så jag och Magdalena pillade bort den och jag fick prova att sätta en ny. Väldigt intressant får jag lov att säga. Jag ha hela tiden undrat hur dom får sonden ner i magsäcken utan att se något, för man kan ju inte bara gissa och sikta med handen ner i magen liksom??? Men det var bra att föra upp den i nästan, böja den för man skulle över en krok och när man kommit förbi den var det bara till att hala ner den till rätt antal centimeter. 18 centimeter ner i mitt barns kropp tryckte jag en slang. Mindre road var han som hostade och fräste. Men det gick ju superbra. Vi hjälptes åt att tejpa den och kolla den. Han hade jättemycket mat i magen eftersom han hade ammat målet innan. Och det tyckte vi var jättebra. För då visar det ju att det kom mjölk och att han kan suga och svälja. Enorm lättnad för mig när han kunde det. För han fick inte grepp om vårtan innan. Men nu jäääklar :)
Igår började vi gå igenom checklista för hemsjukvård. Ganska många saker att tänka på och hålla reda på, mycket att lära sig. om barnet, även om vi har lärt oss typ skitmycket nu, så fanns det ännu mer att lära sig tydligen. Men det gör inget. I helgen eller nästa vecka ska vi gå igenom en syrgas checklista eftersom vi kommer att få gå hem med syrgasen, då hans lungor inte är riktigt bra. Han har börjat inhalera en kortison medicin som ska hjälpa lungorna att läka och desto mer han växer och desto större han blir desto bättre blir lungorna. Och det är ju skönt så att han förhoppningsvis inte behöver syrgas hela livet. Dock kan man nog förbereda sig på att han kommer till att få astma, men vad gör det? Han lever ju. Och han är ju superduktig. Igår vägde han 2292gr. 67gr på två dagar. Mitt nästa delmål är 2500gr. Och det ska vi försöka nå innan vi går hem. Känner jag iaf. :) 
 
Imorgon går flyttlasset ifrån Klippan till Övarp. Det ska bli sååå fruktansvärt skönt att slippa den byn. Visst jag har bott där hela mitt liv. Men nu vill jag prova något nytt. Och Övarp är perfekt för oss. Lagom utanför byn, perfekt för Viking i framtiden. En bra trädgård som är inhägnad, ingen väg utanför huset, merän en grusväg. Men där är ju väldigt lite trafik. Bara de boe
 
 

2 månade

Grattis på 2 månadersdagen min lille fining.


Hej på dig!

Evert boogie woogie!!!

Tack för kommentaren söte anna :)


Varför?

Varför kom mitt barn förtidigt?
Varför är mitt barn lungsjukt?
Varför behöver mitt barn ökad syrgas bara sådär?
Varför var mitt barn tillväxthämmat?
Varför måste vi vara på sjukhus i 100 år?
Varför måste min mjölk sina?
Varför vill inte mitt barn hålla fast i bröstet?
Varför måste mitt barn vara så infektionskänsligt?
 
Kan han inte bara få vara fri ifrån allting nu??? Jag är fullt medveten om att denna resan är långt ifrån sitt slut. Ja är medveten om att syrgas och sond kommer följa med hem. Jag är medveten om att det kommer bli hårt att flytta och ta hand om en bebis samtidigt. Jag vet om att han har lungförändingar, Jag vet om att det inte kommer bli mycket sömn. Jag vet om att han kan DÖ av en liten förkyldning. Jag vet om att anhöriga och vänner vill komma och hälsa på och att jag måste avböja. Jag vet om att duktusen ka öppna sig och att han kanske måste opereras isf. Jag vet om att han är känsligt för ljud och ljus. Jag vet om att min mjölk är bäst för honom, jag försöker så gott jag kan.
 
Varför kunde det inte bara gå vägen? Varför kunde jag inte få ligga i värkar och hata allt och ångra att jag blev gravid. Spendera två, tre daga på BB och sen få åka hem. 
 

Skyldig.

Jag antar att jag är skyldig er en uppdatering.. Så värdelös på att skriva. Orkar fan inte, inte ens i min vanliga dagbok orkar jag skriva fastän jag borde göra det. De senaste nätterna har jag haft Viking på rummet. Det har gått bra. Men inatt har han varit jäkligt orolig. Typ gnytt till och från. Men sen lugnar han sig. Hans bo i sängen har varit käpprätt åt helvete också.. Helt snett och vingt. Så han låg typ helt knäppt. Så idag är jag astrött och har jävligt ont i huet. Så inatt får han vara hos personalen. Jag trodde att det jobbiga började ta slut, men det visar sig att det jobbiga börjar när vi kommer hem. Sondmatning och syrgas, och allt ska vi sköta själva. Försöker lära han att amma, men jag har ingen jävla aning om hur jag ska göra :S Det grämer mig, jag vill ju så gärna men jag är inte 100 på att det kommer att fungera.. Helt värdelöst. Skulle kalla på sköterska direkt när han var suttig så skulle dom hjälpa mig, men det hjälper ju inte att jag äter dåligt, dricker dåligt och är trött som ett as, Kuratorn komm imorgon kl 9. Känner att då kan jag inte hålla på med honom hela natten. Måste få sova. Men för övrigt går det bra. Han vägde 2130gr igår och var 42cm lång.  Han ökar fort i vikt. Mitt nästa delmål är 2500gr undrar om vi hinner nå det innan vi åker hem.. 
 
I helgen ska vi flytta, pappa kommer med lastbilen och tar alla möblerna. Så tar vi småsaker i bilen. Var på Ikea igår och köpte skötbordsdelen och en byrå till vårt sovrum och en matta till Vikings rum. :) Kommer bli fint som snus. Längtar ihjäl mig. Ska bli så spännande att få inreda hans rum, det kliar i fingarna och jag vill göra det helt själv. Kalle kanske kan få vara med lite, men annars ska jag göra det själv. Och jag har bestämt att vi ska gå igenom ALLA lådor, Kalle ska nog ta sina 10 dagar när vi får komma hem. Kan ju vara bra så vi kan hjälpas åt att sortera alla lådor. Där är ju en del saker. Vissa saker har vi inte sett sen vi bodde i tvåan. Så det kan bli kul. Vissa sake har vi ju inte ens haft sen vi bodde för oss själv, för snart tre år sedan. Kalle är iväg idag och lämnar saker i huset, och hämtar ett hörnskrivbord i hbg som han ska ha i sitt datarum. :) Kan va skönt för honom, så han kan ha ännu mer skit på det :P PERFEKT :P Aja. Nu orkar jag nog inte skriva mera..
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Pausa..

Ja, nu blev det sådär ett Uppehåll igen. Helgen har varit minst sagt händelserik. Det största som har hänt har jag inte lov till att prata om ännu, Men när/om jag får lov att berätta så delar jag gärna med mig av den historian. Mitt liv tog en vändning i lördagskväll. Eller egentligen i lördags middag. Efter det samtalet fick allt en annan betydelse, allt fick en annan mening. Jag lärde mig att ingenting blir som man har tänkt sig, och man måste ta hand om det man har för man har ingen aning om när det är borta, eller när det tas ifrån en. Jag och Kalle hade bestämt oss för att prova på att ha Viking hela natten, vi köpte lite ost och kex och sånt gottit. Myste ner oss i sängen med Viking, spelade mobilspel. Min telefon ringde, hjärtat hoppade upp i halsgropen "Har det hänt något " " Är det över " " Ska jag våga svara ens " Massa tanka han hoppa upp i hjärnan innan jag svarade. Efter det förstod jag att nu är det min tur, min plikt att vara en vän, ett stöd i något oväntat. Herregud vad jag är tacksam för den upplevelsen. 
 
Till Viking, så mår han bra. På ronden babblade läkaren SÅ IN I HELVETE.. Man skule nästan kunna tro att han var döende. Iaf så ska han göra en röntgen på lungorna för att se hur det utvecklas då han har lungförändringar p.g.a tidig födsel, också ska dom titta om han har vätska kvar på lungorna. Dom ska gör en röntgen på hans skelett, handleder, fotleder och knäna tycker jag hon sa för att se hur hans skelett har mineraliserats, med ett fint ord :P Med lättare ord ska dom se hur starkt det är för att kunna utesluta vissa mediciner. Så han slipper det. Han ska börja få lungmedicin i en inhalator som astmamottagningen ska visa oss hur man gör. Den ska han få hela våren och kanske över sommaren med för att kunna få slippa syrgasen. Han ska vaccineras mot RS då det är mitt i infektions säsongen nu, sen skulle han få en spruta en gång i månaden tyckte jag hon sa. Så dom börjar förbereda honom för hemgång, checkar av honom så att han är kapabel till att klara av ett liv hemma. Men dom säpper inte oss förrän dom är helt 100 på det. Och förrän vi är 100 på att vi klarar av det. Det enda problemet var ju maten, med det tror jag att hon menade att han skulle lära sig att äta. Men jag jobbar på det. Inte så lätt när han alltid blir som en påse nötter när man ska försöka amma. Och han är ju såå liten.. Eller han börjar bli stor. Idag vägde han 2070gr. Han börjar bli en knubbis. Min lille söte. Bara för att jag satte mig med datorn så larmar han hela tiden typ.. Fisunge. Samma när jag pumpa, första bröstet gick super, men när jag byta bröst så larma han hela tiden. Så
typiskt.  
 

Pausa..

Ja, nu blev det sådär ett Uppehåll igen. Helgen har varit minst sagt händelserik. Det största som har hänt har jag inte lov till att prata om ännu, Men när/om jag får lov att berätta så delar jag gärna med mig av den historian. Mitt liv tog en vändning i lördagskväll. Eller egentligen i lördags middag. Efter det samtalet fick allt en annan betydelse, allt fick en annan mening. Jag lärde mig att ingenting blir som man har tänkt sig, och man måste ta hand om det man har för man har ingen aning om när det är borta, eller när det tas ifrån en. Jag och Kalle hade bestämt oss för att prova på att ha Viking hela natten, vi köpte lite ost och kex och sånt gottit. Myste ner oss i sängen med Viking, spelade mobilspel. Min telefon ringde, hjärtat hoppade upp i halsgropen "Har det hänt något " " Är det över " " Ska jag våga svara ens " Massa tanka han hoppa upp i hjärnan innan jag svarade. Efter det förstod jag att nu är det min tur, min plikt att vara en vän, ett stöd i något oväntat. Herregud vad jag är tacksam för den upplevelsen. 
 
Till Viking, så mår han bra. På ronden babblade läkaren SÅ IN I HELVETE.. Man skule nästan kunna tro att han var döende. Iaf så ska han göra en röntgen på lungorna för att se hur det utvecklas då han har lungförändringar p.g.a tidig födsel, också ska dom titta om han har vätska kvar på lungorna. Dom ska gör en röntgen på hans skelett, handleder, fotleder och knäna tycker jag hon sa för att se hur hans skelett har mineraliserats, med ett fint ord :P Med lättare ord ska dom se hur starkt det är för att kunna utesluta vissa mediciner. Så han slipper det. Han ska börja få lungmedicin i en inhalator som astmamottagningen ska visa oss hur man gör. Den ska han få hela våren och kanske över sommaren med för att kunna få slippa syrgasen. Han ska vaccineras mot RS då det är mitt i infektions säsongen nu, sen skulle han få en spruta en gång i månaden tyckte jag hon sa. Så dom börjar förbereda honom för hemgång, checkar av honom så att han är kapabel till att klara av ett liv hemma. Men dom säpper inte oss förrän dom är helt 100 på det. Och förrän vi är 100 på att vi klarar av det. Det enda problemet var ju maten, med det tror jag att hon menade att han skulle lära sig att äta. Men jag jobbar på det. Inte så lätt när han alltid blir som en påse nötter när man ska försöka amma. Och han är ju såå liten.. Eller han börjar bli stor. Idag vägde han 2070gr. Han börjar bli en knubbis. Min lille söte. Bara för att jag satte mig med datorn så larmar han hela tiden typ.. Fisunge. Samma när jag pumpa, första bröstet gick super, men när jag byta bröst så larma han hela tiden. Så typiskt.  Men än så länge idag har han inte gjort några pulsdippar. Han sjunker bara i saturationen snabbt och lätt idag. Men det kanske är en dålig dag idag. Det har vi ju alla. Eller så är han sur för att vi knappt var här igår. 
 
 
 

UL..

Idag gjordes ett ultraljud på Vikings hjärta, då vi har haft problem med fosterförbindelsen, att den inte har stängt sig. Men idag sa läkaren att den var stängd, eller så gott som, kunde finnas en öppnings som var 3mm men inte mer. Vi jublade, sköteskorna jublade. SÅ JÄVLA SKÖNT.. en FET bock som är avbockad och ett steg närmre hem.. Sån otrolig lättnad att man lille gosse blir större och starkade. Idag vägde han 1770gr. Jag och Kalle satsade på 1730gr. Åhhh han är så duktig. Ska slå vad med Kalle imorgon igen om vad han kommer att väga på lördag :D Så fiiin. :) Och vi vill åka hem, så han får sluta dippa så att vi kan åka hem. I övrigt har jag legat på rummet hela dagen typ, med Viking på bröstet och tvn på lägsta ljud och sovit. Så jäävla skönt å slumra till. :) Ska snart hoppa i säng också, så jäääkla trött är jag. Och imorgon är det fredag då ska jag ÅKA HEM... Men först kommer svåger och svägerska en runda, sen kommer min moster en liten sväng.. Så måste vila ut mig ordentligt nu :)
 

Hej hej!

Här sitter vi och har det bra. Och dricker likör (mjölk och vatten)


Irriterande

När man har skrivit ett aslångt ilägg och sen råka man klicka nånstans åt helvete, så försvinner allting. FÖR HELVETE.... Nu ska jag ta disken för det är de ingen som gör åt en på det här stället minsann... Tacohej
 

Men herregud..

Ska det vara så svårt att gå upp när klockan ringer?? Jag har aldrg haft problem med det innan. Har alltid kastat mig upp efter första signalen liksom. Nu kan den hålla på i fem minuter och jag ligger bara å irriterar mig på den.. Dumma klockan. Lyckades iaf vakna halv fyra å pumpa lite.Vaknade inte halv sju när jag skulle pumpa nästa gång :P Så typiskt. men skit i det. Vaknade halv nio och pumpade och då gick det bättre än när jag gjorde det halv fyra inatt. Lite dumt å vakna halv nio eftersom Viking äter kl 9 så hinner inte få in honom innan eftersom jag ska äta å byta om å gå på ta m.m. Men kan ju ta in honom när han har ätit klart och jag är färdig. Så kan vi mysa. Måste erkänna att jag är inte riktigt bekväm i det här med att plocka upp honom och lägga honom till rätta och rumstrera om honom om han ska ner till bröstet, han viftar mest och blir som en hösäck. Fick tipset av en annan mamma igår att ligga på sidan också lägga honom framför och rulla en handduk bakom. Hon gjorde så och hennes flicka tog bröstet. Så jag ska prova. Fick in en amningskudde igår också. Povade den, var lite enklare för han kom i en rät vinkel istället för att likna en hösäck. Men det där med att ligga låter mycket nimare. Så får kanske prova det när Kalle är här sen. För han kommer idag :D Han kom inte igår för han hade mycket att göra hemma. Han har sålt lite saker och så som han skulle packa in och skicka iväg. Det kändes igår/inatt att han inte var här. Låg och tänkte på honom hela tiden. Saknar honom så mycket. Så därför blir man extra glad när han kommer :) Åjhh försöker äta frulle samtidigt som jag skriver, Coops banan/choklad musli. FYFAN vad god den är. LOVE IT...  Ja, idag ska jag även träffa kuratorn, känns som det behövs efter lite jul uppehåll. Men samtidigt har jag lärt mig lite att se saker mellan fingrarna. Bara låta vissa saker passera. Inte hänga upp mig på saker.  Fastän jag blir jävligt irriterad på folk som inte kan visa oss respekt nu när vi sitter där vi sitter liksom. Men, det är ju mest deras problem att dom är så satans korkade liksom.  Iaf. När Kalle kommer ska vi till Ikea och köpa skötbordsdelen till vårt skötbord och en badbalja. Ska komma ihåg att be honom ta med blöjkupongerna på kylen med eftersom några går ut snart har jag för mig. Så då kan man lika bra handla hem lite så det är klart när vi kommer hem. Eftersom vi lär vara isolerade hemma ett tag när vi kommer hem. Så kan det vara skönt att slippa gå ut för att handla blöjor tex.  Har ingen badtermometer heller. Men hur viktigt är det att ha det egentligen? aja, man får prova sig fram. Första barnet är ju inte lätt. allting är nytt.  Igår hade vi en föräldrarträff med en tjej från prematurföreningen i hbg. Väldigt trevligt. Mycket intressant att för höra hennes historia, och även den andra mamman som var med. chatt få dela med sig och prata, berätta, lyssna. Jag har bestämt mig för at bli medlem där för det känns så rätt. När man själv sitter i den sitsen. Ska bra få iväg ansökan, den ligger här på rummet. Gud vad just kände att jag fick lära mig mycket igår. Hantera syrgastuben, koppla av och i övervakningen. Att han inte är döende för att han piper till lite. (Fis på tvären) Blevhelt nojjig när jag satt här själv med honom och han började låta. 5 miljoner tankar i huvudet, men han har ju låtit innan på samma sätt så det är ju inget märkvärdigt.. Åhh jisses, Nu ska jag fortsätta äta.. 
 
 
 
Pappa Kalle hade gjort en jättefin namnskylt till Viking
 

Första gången

Imorse blev jag väckt av personalen. Vikig var vaken så det var bara att gå å plocka upp honom. Vi håller på att lära honom att ta bröstet, så när han är vaken och på alerten så sa vi försöka. Väldigt skum känsla att någon ska suga på mitt bröst :S Och personalen står å hänger över en och glor. Jobbig känsla, men dom är ju där för att hjälpa och dom har ju sett 100-tals bröst innan och har bröst själva så egentligen är det inget märkvärdigt liksom. :P Man är kanske lite lustig.. Jag tänkte att jag skulle titta på nya twilight filmen ikväll, känner jag mig rätt blir det väl inatt nån gång.. Ikväll har Vikng fått blod då hans HB var lågt och han var blek som sjutton, men när det var färdigt såg han gensat mycket rosigare ut. Min fina fina kille. :) Fastän jag inbillar mig att han hatar mig :P Kalle säger hela tide natt Viking säger elaka saker till mig, inte snällt alls.. :/  Jag är ju snäll.. Imorse gick jag till söderpunkten och tittade lite, men där var inget spännande, gick till konsum å handla mat å sen hit igen, eller ska man kalla det hem? Neee. Så shoppingsugen, fast har beställt en ny vinterjacka, militärgrön. Hoppas den kommer snart, också köpte jag Lego förvaringslådor till Viking som han ska ha i sitt rum :) Jag och Kalle kom överens om att han ska leka med lego, om vi så ska behöva tvinga honom :P Mest för att vi tycker det är roligt :) Knäppt :P 
 
 
 
 
 
 
 
 

I vänta på uppdatering.

Jag antar att ni väntar på uppdatering om här är någon som läser ens. Egentligen orkar jag nog inte skriva nånting. Allting går bra iag och Viking ha dubblat sin födelsevikt. 1630gr vägde han idag. Är riktigt trött på sjukhus kan jag säga. Vill bara åka hem. Vi ska flytta också mitt i allt. Vi får se hur det går.. Jag känner mig halvt död. Och nu ska jag gå på tyg jakt.. Godnatt
 

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på Bonusar inom Poker, Casino, Slots med mera - PokerCasinoBonus