Utdrag från familjeliv.


Som om hjärnan är på repeat..

I förrgår satt jag och Kalle och tittade på bilderna på Viking, Från början till idag. Hade några filmer där Vikig var någon dag gammal och han öppnade ögonen och tittade på mig och höjde ögonbrynen och "flörtade". När jag såg filmerna hörde jag hur kuvösen lät i bakgrunden och jag mindes det där dova ljudet som kuvösen gav ifrån sig. Tystnaden på salen då alla pratade så tyst hur alla rörde sig så försiktigt och i lugn takt. Lukten som var inne på IVA salen. Den automatiska dörren som ssk öppnade varenda gång hon skulle ha medicin, automatiska dörröppningen in till IVA salarna. Hur dörren in till neo lät. Hur man alltid tog på sig de blåa plastskydden gick in och låste in sina saker i det enda skåpet där fanns nyckel till. Gick till höger in i mjölkköket och satte mjölk. Vidare för att skölja av lite pumpsaker. Sedan traskade man igenom nästan hela neo för att komma till sal nr2 där min lilla gosse låg. Hur man alltid blev så bäl bemött av sköterskorna. Deras utseenden, deras röster. Jag minns allt. Den uppiffade ultraljudsmaskinen. Allting kom tillbaka bara efter at ha sett en film på kanske 30sek. Hur liten han var. SÅ liten att man aldrig trodde att han ens existerade utan man levde i en dröm. Undrar hur länge det kommer kännas så starkt? Jag kommer för alltid minnas vår resa. Allt vi fick lära oss på vägen. Och hoppas att jag i framtiden kan bli ett stöd för andra i samma situation. Tänk att om 4 dagar är Viking 9 månader gammal. Vi är hemma. Vi har klarat den svåraste biten som man aldrig trodde skulle ta slut. Men nu är vi här, med en mini huligan som roffar åt sig allt han får syn på. Och han är det bästa i våra liv. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Starting Strength

Surfade in på styrkelabbet idag också. Och hittade det egentligen enklaste mest givande träningsprogram som finns. Simpelt. Men ändå svårt. Man måste lära sig att utföra alla övningar på rätt sätt så att man inte skadar kroppen på något vis. Det låter intressant, och själva sidan var väldigt givande. Hämtade väldigt mycket info på den. Som jag förhoppningsvis kommer ha nytta utav. Nej nu måste jag jobba vidare. Hej 

Torka.

Har torkat av typ hela köket. Nästan. Köksbänken och skåpsluckor och vitvaror iaf. Alltid nåt. Ska försöka dammsuga också. Chicko hår överallt. Blir helt galen när det är överallt. Hans hår är så långt. Katthår också för den delen.. Överallt. Typiskt. Ska köpa hårlösa djur nästa gång. Typ fiskar. Dom kan ju inte grisa ner så mycket förhoppningsvis.. :P 
 
Annars är det jobb på schemat idag. Träning också. Blev inte som jag hade tänkt igår. Känner mig så kass. Men bara att börja om.

16:8 och marklyft.

Har påbörjat mitt 24timmarspass och snart är hälften klart. Eller ja inatt nångåg. Har ikväl studerat 16:8 dieten och jag tror att den kan passa mig bättre än 5:2 dieten då jag inte klarar mig utan mat en hel dag typ. 16:8 så får man ändå äta varje dag. Då hade jag tänkt äta mellan 12-20. Och träna runt 18 tiden och sedan äta middag. Tror dett det kommer gå. Har då också studerat lite träningsprogram. Då de jag har är ganska utjatade. Eller jag är ganska trött på dem för tillfället. Och det är nog därför jag inte hittar motivation till att gå till gymmet. Har hittat ett program som jag tänkte prova på. Och jag hoppas på att det blir najs. Jag kan inte så mycket om träning men jag är helt klart villig att lära mig. Jag vet inte hur jag ska börja själv och då är det bra att det finns andra som vet det. Och det känns bra :) Studerade bland annat marklyft som jag ALDRIG har ens tänkt tanken på att prova. Men nu ska jag minsann göra det. Imorgon slutar jag kl 17.30 så kör jag DIRR hem och byter om och sticker vidare till gymmet har jag bestämt mig för. Vill dessutom prova mina nya träningsskor som står där hemma med prislappen på. Har idag också beställt ett armband och en shaker från ICANIWILL. Köpte även örhänge då jag var duktig och var ute och intervall sprang i 30 min. Lovade mig själv en belöning om jag fixade det. J Köpte även hampafrön som är bra proteinkälla, jordnötssmör osaltat, och någon tablett mot humörsvängningar som jag tänkte prova. Var något mer jag beställde. Ja just det nudlar. Lågkalori nudlar. Värt att prova liksom. Kan ju inte vara merän äckligt.

Fick ta svärmors bil till jobbet då Kalle skulle jobba över. Typiskt att Kalle är ledig imorgon och jag jobbar. Men på lördag skulle vi nog åka till Bjuvsburnouten och titta på dagen. Jobbar ju på kvällen så får bli en snabbvisit där. Kan va kul å komma ut å träffa lite folk och så J.

Idag var Viking superduktig med maten. Gröten nästan högg han efter och åt upp allting. Kanske lämnade han en sked eller något. Sen åt han en halv stor burk med Biff stroganoff som han aldrig ätit innan. Fick muta honom och blanda det med lite frukt. Men han klämde det och en halv påse frukt. Duktig han är. Han som hela tiden varit så seg och så liten i maten kanske händer det grejer äntligen. Hoppas det. Nästa vecka är det dietist besök för både mig och honom, samt att vi ska till NEO. Hade även tänkt åka till babycaféet på måndagen. Måste hämta Vikings hand och fotavtryck som vi gjorde i början av sommaren. Kanske på tiden…  

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Böleri och bölera.

Jobb hela veckan. Gött när lönen kommer. Älskar mitt jobb, min familj och allt annat som är värt att älska. Resten kan dra. Nu lever jag mitt liv och nu bestämmer jag över det. INGEN ANNAN..

Dagen till ära.

Jag har fallit, jag har rest mig upp igen, jag har ramlat åter, men alltid tagit mig upp. Ibland tar det lite längre tid bara. Jag har nog varit längst ner nu och är nog påväg upp. Hela veckan har skiftat i upp och nergångar, känt mig omotiverad som gått över till att jag skulle erövra världen. Gråtit som ett barn. Skrikit som om jag stod på toppen av ett berg. Skrattat så jag fått ont i magen, varit effektiv och väldigt lat. Ibland har man sådana veckor. Och på söndag är dagen D. Efter den dagen så är det lugn igen tills det är dags för 1års kalas för min lille Viking. Min lille kämpe. Utan honom hade jag nog inte gått upp på morgonen. Utan min man hade jag nog inte gått och lagt mig om kvällarna. Min fina familj som ställer upp så otroligt mycket, mitt underbara jobb där alla är så förstående och vänliga. Gud vad jag älskar dem allihop. 
Jag har valt att stå på mina egna ben, göra det jag själv vill i den mån det passar mig. Jag tror att det blir bäst så. Att man liksom anpassar sitt liv efter sig själv. Jag tror att jag måste ha svart på vitt vad det är jag ska för att få allt att fungera. Jag måste skapa rutiner för mig, för oss. Då det behövs i en barnfamilj. Vi behöver fasta rutiner allihop. Och då måste vi skapa oss det. Jag märker mer och mer hur stressad jag känner mig, vet varken in eller ut emellanåt, glömmer att tänka. För jag har inga rutiner. Min vardag måste fungera. Vår vardag måste fungera tillsammans. Man måste hjälpas åt och samtidigt måste mn få överlämna sysslor till den andra. Vi kan verkligen om vi vill.
Vi måste hitta en balans för att gemensamt komma vidare, komma loss ifrån vår grop som vi ligger i. Det är trångt och varmt. 
 

Så enkelt!

För de flesta föräldrar är det så enkelt när barnet har kommit. Man är på BB 1-3 dagar typ, sen åker man hem med sitt barn. utan oro om att det ska sluta andas, man behöver inte mäta mat och räkna ut antalet ML per dygn. Man behöver inte åka in till sjukhuset på kontroller, man behöver inte åka till BVC för kontrollet samtidigt som man åker till sjukhuset för kontrollet.Då räcker det med BVC. Barnen utvecklas i rätt tid med sin ålder. Barnet är i rätt klädstorlek för sin ålder. De flesta döps när de är tre månader. Som man oftast brukar göra. Föräldrarledigheten rullar på utan problem. Du kan teckna en försäkring på ditt barn utan att bli avslagen för BPD, för låg födelsevikt eller syrgasbehandling. Det verkar så enkelt. 
 
En prematurmammas liv består av. Pumpning-matning-sondning-oro-vila-sjukhusbesök-viktkontroll-mäta mat-problem att teckna försäkring-tillfällig föräldrarpenning-hemsjukvård-litet barn- korrigerad och okorrigerad ålder- Barnet är 8 månader men egentligen bara 5 och utvecklas därefter.
 
En prematur mamma har oftast varit med sitt barn en längre tid tillsammans med kunniga människor och känner sitt barn bättre när det väl är dags att åka hem. Det som ingen ser är alla orosmoment, alla extra saker som man gör som prematur mamma, mediciner, handsprit, handhygien över huvudtaget, oron som uppstår så fort det kommer ett dagisbarn eller en person som inte förstår att mitt barn är känsligt och istället kastar sig över det och pillar överallt. Varenda gång vi är ute och någon hostar eller nyser så vill jag gärna gå en omv'g runt denna personen. Det värsta är om den är precis bakom och hostar. När folk röker svänger jag alltid typ två meter runtom för mitt barn är lungsjukt och jag vet inte hur han reagerar på ciggarettrök. Jag vet inte hur pass infektionskänslig han är. Tänk om han kommer bli typ dödsjuk i vinter med förkyldningar osv. Det kan bli inläggning med syrgas. Det vet man inte. Vi vet inte. Vi kan bara förbereda oss och vara nogranna med handhygienen. Och försöka undvika det i bästa mån. 

Göra ett barnrum.

När vi bodde i lägenheten fanns det ingen plats för Viking att få ett eget rum. Men nu när vi bor i huset har han fått ett. Dock är färgen på hans rum typ caffe latte brunt och inte alls i någon barnform. Då Viking är så liten och sover inne hos oss har vi inte kommit någon vart med hans rum. Men nu kom det upp i tankarna att jag kanske skulle.  men man undrar vilket tema man ska använda. På barnrummet.se har dom många olika teman, Disney, Bilar, Toy story, Spindelmannen. Vad vill dom ha liksom? Tänk ifall Viking börjar gilla hästar eller något. Vi är ju inne på Lego. Men i andra hand kommer nog Disneys bilar. Tycker att dom är väldigt häftiga. om har ju Cars bord & stolar. Det kan vara ganska häftigt tycker jag. Det är svårt, man vill ju att allt ska matcha. Möbelvis och gardiner, mattor osv. När det gäller inredning är jag verkligen ute och simmar. Det är inte mitt område alls. Jag kan se en sak i huvudet hur jag vill ha det. Men den blir det inte alls så som jag vill att det ska bli. Jag får väl be någon om hjälp kanske, som har lite mer öga för det där. 

leksaker

Jag har länge funderat på leksaker för bebisar. Vad gillar dom, vad tycker dom om? Jag har provat olika saker också. Men just nu är jag på jakt efter en länk. Viking har en länk till en kedja, men jag skulle vilja ha en hel kedja. Och surfade därför runt på olika sidor för att se vad jag hittade. Finns ju så många olika leksaker. Hittade därför denna Playgro, tjugofyra ringar. Sök på playgro.  Den ser väl trevlig ut i både färg och form. Leksakerna måste ju vara greppvänliga för barnets små händer. Är sakerna för stora vill han inte ha dem. Han vill gärna kunna greppa dem själv och kunna ta dem från bordet, och byta från hand till hand. Ett enormt plus är om man kan få in det i munnen också.  Han håller nog på att få tänder också så han gillar att tugga på saker. Så jag ska försöka leta upp några trevliga bitringar/leksaker. Sådan man kan lägga i frysen eller sådana med lite knottror på.

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på Bonusar inom Poker, Casino, Slots med mera - PokerCasinoBonus