Gravid Vecka 21

                
 
Nu väger fostret cirka 360 gram och är ungefär 27 centimeter långt från hjässa till häl. Ögonbryn och ögonlock är fullt utvecklade och om du väntar en pojke kommer testiklarna att flyttas ner i pungen under de kommande veckorna. 

'Små grytor har stora öron': Nu kan bebisen höra vad du säger eller sjunger. Vissa studier pekar på att att nyfödda barn suger kraftigare om de lyssnar på en saga de hört ofta i livmodern. Om du vill göra din egen undersökning, kan du välja en bok du tycker om och läsa den högt. Det är klokt att välja något du inte kommer att tröttna på i brådrasket, eftersom det kan bli en storfavorit som du får läsa många, många kvällar framöver... 

Du mår förhoppningsvis ganska bra nu. För många är detta den behagligaste fasen av graviditeten. Du har ännu inte blivit så stor att det är jobbigt och de vanligaste biverkningarna av att vänta barn, som illamåedne, tryck på urinblåsan och trötthet har förmodligen lagt sig. Njut medan det varar. Den tredje trimestern ligger framför dig och kan föra med sig de besvär som kommer av att bära en större bebis i magen.

Missat helgen...

Ja, I fredags körde vi ju hem till pappa efter jobb. Och efter en snabbvisit hos farfar och hämtad bokföringspapper. Fick några blomskott av farfar också. Snällis. Ska bara hitta nån fin kruka å plantera i. Men ska nog kasta några blommor i datorrummet. Iaf. när vi kom till pappa så serverades det taco, assugen var jag tills vi kom fram och dom dukade fram. Sen mådde jag så illa så jag satt och stirra på alla när dom åt. När dom hade ätit upp så släppte mitt illamående och jag kunde klämma i mig två stycken. Hade velat kränga typ 15 stycken men. Barnen gick och la sig dom somnade nästan i maten. Pappa och Helen är avlastningshem för två barn. Vi satte oss i soffan och tittade på bilder ifrån när Helen var i New York på utbildning. Sen bjöd pappa Kalle på mjöd och Hot Damn ifrån USA. Som Amerikanarna jämförde med gammeldansk. Men varken pappa eller Kalle kunde relatera till gammeldansk. Kalle sa att det smakade typ kanel eller något.. Vad vet jag, jag får ju inte smaka..  Iaf, gick och la oss vid tolv tiden. Sledna som as. Gick upp till holken och slockande direkt. Vaknade vid sex kissnödig som faaaaan. Fick springa in å kissa. Det är det jobbigaste om nätterna, att man blir sååååå kissnödig, och det blir inte bättre av att en liten jävelunge sparkar på urinblåsan heller.
Iaf, gick upp vid nio tiden och gick in och dukade fram frulle till oss, Hel+en och barnen, då pappa var iväg och hjälpte en kompis till honom. Sen begav vi oss iväg för att fota pappas cadillac som är typ ja, jag vet inte vad jag ska säga. en är förstörd i mina ögon, men den går att återställa som tur är. Tycker sååå synd om pappa. När vi var där kom jag på att vi hade glömt att fota bakänden hemma hos pappa så vi fick köra dit igen och fota den, också stannade vi på en liten fika innan vi begav oss hemåt.
 
Tanken var att vi skulle stanna på förmedlingscentralen, men jag skulle fota BBB så vi fick köra hemåt eftersom dom började bli lite otåliga. Blev ett gruppfoto inne i klubblokalen och sen fotade jag dem utanför med alla deras bilar. Dom hade en idé om att jag skulle stå på brandtrappan och fota så det gjorde jag, Det blev super. :) En helt annan vy över bilarna och personerna, asbra. Efter det gick vi med ner på klubben och snackade lite sen följde vi med och käka pizza, det var riktigt fint. Sen hem och skulle försöka vila men hann inte det minsann.
 
Sen hamnade jag på förfest hos grannen fastän jag egentligen inte skulle. Men tänkte att jag kan stanna en liten stund. Stannade till halv elva tiden då de andra skulle gå ner på klubben. Då gick jag hem och slog igång nya snövit filmen. Somnade ifrån den men vaknade typ en 40 min senare och hade ont i bröstet. Smsade Kalle och bad han komma hem, han skrev att han skulle komma. Slog igång tvn och inväntade svampbob medans jag väntade på honom. Men det tog typ hundra år för honom. Fick ont i magen å blev nervös, visste ju inte var han var och han svarade inte. Sen blev jag ledsen för jag trodde att han sket i mig. Vid kvart i tre gick det fram signaler till honom och då sa han att han var typ vid dörren så han skulle komma. När han kom upp så fick jag förklara för honom att jag var rädd och orolig och hade haft ont i bröstet och i magen och började gråta typ hysteriskt nästan, kände jag iaf. Han tog mig i ett järngrepp och släppte mig inte. Klappade mitt hår. Det var en sjuk känsla. Kände sån trygghet, och genast mycket lugnare. När allt var lugnt gick han och åt lite och sen somnade vi. Vaknade vid typ halv tio nästan och dukade frukost på sängen. Eller ja dukade och dukade. Tittade på Andra Avenyn. Kände mig fruktansvärt bakfull, ont i huvudet och trött i ögonen. Blööö. Skulle på kalas hos Isadora idag men jag fick hoppa det för jag mådde så fruktansvärt dåligt. Kokade lite havregröt när Kalle hade åkt  och det kändes lite bättre. Blev sugen på choklad och slängde ihop en kladdkaka, sen somnade jag till filmen på tv. Det var riktigt skönt. När jag vaknade var jag typ helt väck. Och sen kom Kalle hem och den snälle hade köpt en risifrutti till mig. :) GOTT.. Men mådde illa efter den också. Tittade på SISTA avsnittet av Andra Avenyn. Så nu vet vi inte vad vi ska göra med våra liv mer. :P 
 
Nu sitter jag här, och känner att jag har skrivit alldeles för mycket egentligen för att någon ska orka läsa. Men skit i det. Fick kladdat ner det jag behövde iaf :)
 
                                             

Freeedag.

Sovit som en kratta de två senaste nätterna.. KASST. vaknar vid tre halv fyra tiden och ligger vaken en halvtimme typ. sen har jag skitsvårt att somna om. Jobbigt. Drömmer väldigt lustiga drömma också. Om allt möjligt. Att jag skäller på folk, Kallar folk massa elaka saker, att Kalle är otrogen m.m. Knappt jobbigt. Så vaknar man med andan i halsgropen.. Knappt jobbigt. KNAPPT..  Idag är det iaf fredag, Hade ne stund över på jobbet så tänkte att jag skriver en liten rad.. Jobbar till 18. Sen ska vi kasta oss iväg till LBC. Och till pappa där han bjuder på tacos :) Ska åka iväg och fota hans cadillac imorgon och skicka bilder till hans advokat, då den killen som ska ha renoverat den har förstört den istället. Tycker så synd om pappa. Jag hoppas innerligt att den går att återställa igen... aja, Nu ska jag inte pladdra mer.. kanske senare isf. :)

ÅNGEST DELUXE

Idag är sista lediga dagen. Varit ledig nästan en vecka.. Lika mycket ångest som alltid har man när det ska jobbas dagen efter.. BAAAAHHHH.... Men skit i det. det är två dagar sen är det helg. Sen får jag tänka att jag ska bara jobba i typ 3,5 månad till sen är det lång semester. Om man nu kan kalla det semester att vara mammaledig.. Beror ju på hur man ser det. :P Vädret är iaf piss och jag har städat och plockat undan i hela lägenheten. Så den är fräsch. T.o.m bankat soffkuddarna, skakat filtarna och soffdynorna. Dom vad förjävla dammiga och katthåriga ;) Kollat lite Anra avenyn också mellan varven. Varit på förnedringskassan och storköpet. Ikväll ska jag ta det absolut PASSIVT. Ska se om jag kan få min man att göra nån slags fotmassage eller liknande på mig. Åhh nu kommer halsbrännan. I LOVE IT INTE.... Ska väl försöka tillaga någon slags mat också. Tog upp en köttfärs men vet i fan vad jag ska göra. Typ köttfärssås kanske om vi har ingredienser till det ens.. Det märker vi.. Hade varit förjävla gott :) 

Nu så.

Nu har jag satt ihop en ny header och en ny bakgrund.. Nu är jag trött i ögongen och ska äta lite och sen vila lite... Hoppas ni tycker om den... :) 

Nu så.

Nu har jag satt ihop en ny header och en ny bakgrund.. Nu är jag trött i ögongen och ska äta lite och sen vila lite... Hoppas ni tycker om den... :) 

Ny header

Idag ska jag vara sängliggande. Ätit havregröt. Fyyyy vad gott det var :) ska försöka mig på en ny header idag tänkte jag. Och lite annat nytt :) va längesen jag blogg designade :) blir kanske mer peppad att blogga då :) kanske kan hitta på något mer skojsigt också


Tandlös :4)&):

Igår köpte jag mig en ben & jerry glass. Mest för att jag var såååå jävla sugen. Kommer hem. Äter middag, slänger oss i sängen för att kolla Andra Avenyn. Mumsar på min glass. Får in en bit cookie dough i munnen tuggar och det knastrar rejält. Tänkte jäklar vilken hård chokladbit. Tuggar lite till men det går liksom inte i sönder. Detta stämde ju inte. Så jag fick gå och spotta ut allt och sköljde munnen. Då har jag bitit av en bit tand av en tand som jag har hål i. Så nu är typ 1/4 borta av tanden. Kul. Så den går nog inte att laga nu så dom får väl dra ut den istället. Skulle till tandläkaren idag och rotfylla en tand som jag hållt på med. Men nu när jag vakna så känner jag mig febrig, ont i halsen och allmämt hängig och förkyld. Blir knäpp på denna graviditeten asså. Man tror att helvetet ska brana loss. Men runt middagstid så har allt släppt. Ringde iaf tandis och avboka för pallar inte gå dit och känna mig såhär. Typ död. Ligger kvar i sängen och känner mig as svettig typ. Jobbigt. Får väl masa mig upp och göra frukost och sen bädda ner mig till någon film eller nåt. Baaaa

Så ni kan kalla mig Fru tandlös nu.


Ready to go for.

Idag är det måndag, Dagen innan lönig. UNDERBART. har varit hos BM och fått mitt moderskapsintyg som ska skickas iväg till försäkringskassan. Som är slöare än slöast. typ. Var och postade lite paket också som ska iväg ´, grejer som jag sålt på tradera. Handlade mjölk och kattmat också. Sen gick jag hem. Skön promenad och det känns i benen kan jag lova. Men det var behövligt. Håller på att tvätta också. HERREJESUS.. Ska ALDRIG mer slarva med tvätten. Hoppar man över en vecka så går det åt skogen för då blir man överöst med tvätt :P Aja, strunt samma. Ska byta sängkläder och sånt med. Sugen på nya sängkläder men icke. 
 
Imorgon tänkte jag ge mig iväg och köpa kattmat i hbg och kanske ta en tur på Lindex och se om baseball jackan finns kvar, och ett par byxor till bebisen. Och kanske gina å köpa en gosig tröja. Och kanske ett par leggging eller treggings, eller mamma jeans. Mina jeans börjar bli lite tajta nu, så man får ont i magen när man har dem. Drygt. Fast jag är ju ingen jeans människa. Borde kanske bli det, det är ju rätt snyggt med jeans. Skulle vilja ha ett par höstskor också. Men vi får se hur långt pengarna räcker ;););) Ska inom Ikea med och köpa VÄRMELJUS, MASSA LJUS.... Vi har typ noll. Och det blir ju en helt annan värme när man tänder ljus och det blir genast mycket mysigare. :) 
 
Mitt illamående har hållt sig i schakt igår och idag, började må illa igår kväll när vi närmade oss hem, men innan dess mådde jag inte illa alls. Så lustigt. Idag har jag inte heller mått illa direkt. Känner mig bara extremt trött och hängig. Men måste vika tvätten och byta i maskinen och plocka lite innan jag kan gå och vila. Ska skriva en to do list ocks. Så att jag kan bocka av vad jag ska göra. 
 
Igår efter många om och men och ett rent helvete, körde vi till malmö för att gå på barndop. Kalles kusinbarn Henrik skulle döpas. Han var sååå tyst och lugn och bara tittade nyfiket omkring sig. Efter dopet bar det av till en liten söt festlokal för att kränga asgod smörgåstårta och chokladtårtat. var verkligen SKITMÄTT när jag hade ätit upp allt ;) Skönt att känna den känslan igen faktiskt. Var så längesedan jag kunde säga att jag är skitmätt.  När vi kom till klippan körde vi inom ica och köpte en ostkaka ;) MUMS. Krängde den i sängen sen somnade jag. Vaknade vid elva tiden och svettades isönder. Kastade av mig täcke och nattlinne. Drömt läskiga mardrömmar inatt också. Man blir ju mörkrädd av drömmarna.. USCH.... 
 
Nej, Nu tänkte jag lägga upp en magbild faktiskt. För det känns som att det är dags och det har hänt lite (äntligen) Ser mest ut som vanligt, men på morgonen när man ligger ner är det lite skillnad faktiskt. Och det är ju halvvägs så det borde ju synas tycker man.. :)
 
 
Första bilden är från vecka 7 egentligen om man räknar efter UL nu. Men visst är det skillnad ;) 

Är ju tvungen.

Eftersom alla är så nyfikna på mitt liv så måste jag ju..
 
Nu är du halvvägs! Ovandelen av livmodern når naveln och kommer att fortsätta växa med ungefär en centimeter i veckan. Bebisen är drygt 14 centimeter lång och väger strax under 250 gram. 

Nu har bebisen börjat svälja fostervatten och njurarna producerar urin. Det växer hår på huvudet och sinnena utvecklas fort. Nervcellerna för smak, lukt, hörsel, syn och känselsinne utvecklas nu i sina respektive områden i hjärnan. Produktionen av nervceller saktar av och existerande nervceller blir större och etablerar mer komplicerade förbindelser. 

Nu har du kanske känt din bebis röra på sig. Om det har känts lite abstrakt att vänta barn innan, så brukar det ofta kännas mer verkligt när man känner fosterrörelserna. De flesta känner bebisen röra på sig för första gången någon gång mellan vecka 18 och 20. 

Om detta inte är första barnet, kan du ha känt det tidigare. Vad du tolkade som gaser i magen, kanske var bebisen som slog kullerbyttor. Berätta för barnmorskan när du känner bebisen sparka. 

De kommande tio veckorna kommer att vara bebisens livligaste tid i livmodern - senare blir det för trångt för alltför intensiv gymnastik. En ny livssituation närmar sig med stormsteg.


 

Måndagen.

Jag har typ precs ätit lunch, Kokta grönsaker. Men nu är jag ashungrig igen.. Hjfk Känner jag typ. Så jag tänkte poppa lite popcorn och äta upp dippan i kylen och titta på en feting film.... Haj å goodbajj

För Fan..

Ingen respons... Och det var typ 100 år sen jag skrev.... Såå omotiverad.... Just nu kör jag en kur ricinolja i håret för att trösta mig med att macken inte funka så ja kunde inte tanka... Sugit. KNAPPT... Klabbar fan alltid.. Ska köpa en bil som går på vatten.. Ska bara uppfinna först. Idag ska jag jobba. börjar 17 som vanligt... jobbar till imorgonbitti... Ont i magen har jag. Känns som det bränner. Bara det inte är något allvarligt.. Tror det är för att jag inte äter som jag ska.. Skit kass på att äta rätt. Får ju typ inte i mig så mycket heller, av rätt mat då vill säga. Lättast att få ner typ ljust bröd å glass å mannafrutti osv. När ungen är ute ska jag ta tag i det igen. Jag var ju sååå duktig innan och tränade och åt rätt.. :) Känner på mig att det kommer att bli määäängder med promenader och massa huspyssel  :)  Längtar ganska mycket efter hus, men samtidigt så har vi det bra där vi bor. Kanske inte värsta hightech nyrenoverade as snygga lägenhetn, men den är billig och den känns som hemma. Och det är ju så det ska vara :)  Ser framför mig hur mysigt det ska bli, med en kamin och tända ljus överallt. Men det kommer ju säkert inte bli hälften av vad man har tänkt sig. Men det återstår att se som sagt.. Vänta och vänta. På tisdag är det dags för nytt UL. förs kuratorn, sen UL och sen jobb. Känns som det kommer bli en stressig dag. Men det är typ en gång i månaden det är stressigt kanske.. aja. nu ska jag kolla vidare..

Barnmorskan.

SKa till barnmorskan idag, det behövs. Min rygg dödar mig, och jag kan inte andas när jag har gått upp för trapporna och får huvudvärk och är typ svettig för att inte tala om tröttheten liksom.. LÖLÖGDÖÄ känner jag...  Måste ha typ järnbrist eller nåt för det är helt åt helvete. Orkar inte gå nånstans, Orkar inte gå nånting.. Känns som min kondis är sämre nu än innan jag började träna och jag är tröttare nu än innan jag blev gravid... Uhhhh.. Ska fråga om man kan få något intyg om ryggen med. Uhhhhh......  Suger, jag vill ju kunna jobba och jag vill inte bli sjukskriven för något.... Jag kämpar på.

Jag lovade mig.

Jag lovade mig att vara stark. Men emellanåt ramlar man och jag känner mig fruktansvärt sårad, efter att bara ha blivit lämnad ensam efter allt jag gjort... Så bara står jag där ensam... Varför? Varför ska jag stå ensam.? jag har ju inte gjort något fel. Jag har gjort allt jag kan för att vara den människa som människor uppskattar och ändå blir jag sparkad på. Varför? 

Hujedamig..

Idag är jag TRÖTT. Ville inte vakna när jag vakna. Låg och blunda typ aslänge innan jag kom fram till att jag borde gå upp. Sov till nästan nio idag. Helt underbart. :) Längesen. Har knappt vaknat av Kalle heller. Han har varit en tyst man idag. :) Har iaf tittat på ett avsnitt av hart of dixie och slängt in en maskin tvätt. Så duktigt så. Men jag är helt död. Tror jag håller på att bli sjuk. :/ Mindre bra... Ligger och funderar på om jag ska avboka tandläkaren imorgon för jag vet ju inte hur detta kommer bli, Om jag blir dödssjuk eller om det går tillbaka igen.. hmmmm? Ingen aning. Har en timme till på mig att bestämma iaf... Blev sugen på att fota lite också men jag vet inte vad. Fattar inte hur man pallade ta 10000000 ego bilder förr och lägga upp överallt??? Kan inte fota med telefonen heller längre för baksidan är spräckt och givetvis över kameran. Perfekt. Och såklart hade jag ingen försäkring på telefonen. Men jag vill minas att vi tog försäkring på telefonerna för jag var rädd att Kalle skulle kasta sin iphone åt helvete. Men det slutade med att jag gjorde det istället.. Perfekt. Men ska beställa en ny baksida och byta själv. Lätt gjort tydligen om man kollar på videos på youtube... Neee, jag ska nog göra en varma koppen och sen se ett avsnitt av Hart of dixie till. Någon som vet någon annan bra serie man kan se på sen???? 
 
 

Hujedamig..

Idag är jag TRÖTT. Ville inte vakna när jag vakna. Låg och blunda typ aslänge innan jag kom fram till att jag borde gå upp. Sov till nästan nio idag. Helt underbart. :) Längesen. Har knappt vaknat av Kalle heller. Han har varit en tyst man idag. :) Har iaf tittat på ett avsnitt av hart of dixie och slängt in en maskin tvätt. Så duktigt så. Men jag är helt död. Tror jag håller på att bli sjuk. :/ Mindre bra... Ligger och funderar på om jag ska avboka tandläkaren imorgon för jag vet ju inte hur detta kommer bli, Om jag blir dödssjuk eller om det går tillbaka igen.. hmmmm? Ingen aning. Har en timme till på mig att bestämma iaf... Blev sugen på att fota lite också men jag vet inte vad. Fattar inte hur man pallade ta 10000000 ego bilder förr och lägga upp överallt??? Kan inte fota med telefonen heller längre för baksidan är spräckt och givetvis över kameran. Perfekt. Och såklart hade jag ingen försäkring på telefonen. Men jag vill minas att vi tog försäkring på telefonerna för jag var rädd att Kalle skulle kasta sin iphone åt helvete. Men det slutade med att jag gjorde det istället.. Perfekt. Men ska beställa en ny baksida och byta själv. Lätt gjort tydligen om man kollar på videos på youtube... Neee, jag ska nog göra en varma koppen och sen se ett avsnitt av Hart of dixie till. Någon som vet någon annan bra serie man kan se på sen???? 
 
 

Söndag

Aeeeeh. Jag måste bli bättre på detta. Suger ju riktigt möd. Kan väl börja med att skriva att torsdag och fredag jobbdag var riktigt dryga. Trodde AAAAAAAAldrig dom skulle ta slut... Men ibland har man dryge perioder. Så är det. Men imorgon är jag fit for fight och det blir till och med en timme längre för vi ska ha möte. :) Alltid trevligt att träffa alla samtidigt. :) För mina arbetskamrater och arbesledare är bäst. :) Iaf i fredags när jag hade slutat. Vafan gjorde jag då??? Minns inte.. Tror inte jag gjorde så speciellt mycket. Vi var nog hemma tror jag, eller va vi i garaget? Ja just det, jag gjorde kasslergratäng och gick ner i garaget till pågarna så åt vi tillsammans och drack äppeljuice ur snapsglas, david,ronja och mange var också där. Sen kom vi nog i säng och somnade vid elva eller nåt. Igår gick vi upp vid sju kanske. För vi kan inte sova längre. Men käkade lite frulle och kolla film i sängen och jag somnade om tills hon var nästan tio tror jag. Sen iväg på ärende i affären och systemet. Hem in till grannen som hade ägg och bacon frulle med david,ronja och rebecca. Upp och duscha och ner igen, Sen rullade vi mot höör och twinlake run. Dodgen gick som en dröm fastän den blev kokhet direkt. Men sånt får man leva med typ. Iaf så var det fullt på rundan. Hur det nu kan bli det??? Vi som såg fram emot det. Riktigt ruttet. Så vikörde till en pizzeria i höör istället, allihopa och käkade och snacka skit. Mycket trevligt. Sen cruisa vi lite och körde sen in på området och satt och snacka med folk. Var hemma vid typ två, halv tre inatt. Knappt sleden. Vaknade lite titt som tätt inatt. Jobbigt. Gick upp vid nio. Och nu ligger jag här har inte gjort så mycket idag merän typ diskat. Och nu mår jag apilla. Blööööööö Aja, ska avsluta här för jag måste vila en stund.

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på Bonusar inom Poker, Casino, Slots med mera - PokerCasinoBonus