Svårt.

Det är svårt att hantera alla känslor som blndas i kroppen. Att försöka lätta på känslorna är inte heller lätt. ag önskar att Kalle var här så jag bara kunde få lägga över lite känslor på honom. Allting som kommer krypandes. Ångest, glädje, sorg m.m Ångest börjar visa sig starkare nu. Sitter i bröstet och det känns som om hela bröstet knyter sig. Försöker slappna av men hittar liksom ingen ro. Det är så mycket som ska göras, så mycket att tänka på så mycket som händer, så mycket nytt som man inte förstår sig på. Så mycket som inte blev som det skulle.  Så mycket som blev fel fast har resulterat i att allting är så bra. Viking är ju bara såå fantastisk. Fick höra igår att han är väldigt kompetent och nöjd. Han tycker inte om när sköterskorna pillar för mycket på honom och då visar han markant med sitt kroppsspråk att LÅT MIG VA men när dom var klara så var han nöjd och fann sig i tillvaron och bara var. Han var kompetent på så vis att han hittade sätt att stötta upp sig på. Då många bebisar i den ålder är spretiga och flaxiga med benen så visste han precis var han skulle ha sina kroppsdelar. Jag kan ju bara säga att jag är så stolt över honom. Jag försöker tänka på allt det positiva som sköterskorna säger om honom för att glömma bort allt som gör ont. Men ibland tar det onda över och jag tänker bara på det. Det gör ont. Så fruktansvärt ont. Enda gången jag inte har ont är när Kalle är med mig.  Då känner jag mig trygg. Han är min trygghet. Men jag kan ju inte ha honom med mig överallt hela livet så jag måste återigen bygga upp och lära mig hantera situationer som jag hamnar i då det blir såhär. 
 
Nog om det, nu har jag skrivit av mig lite. Ska träffa kuraton om ca en timme. Hon är bäst. All personal jag träffat här i Lund är helt underbar, förutom en surkärring men henne ha jag inte sett till mer så. Alla kan så mycket och förstår så mycket och man blir lyssnad på och dom är nyfikna. Personalen som jobbar med Viking kan alla tecken på allting. Dom är så måna om honom och berätta vad som har hänt oh varför dom gör som dom gör osv. Jag känner att jag kan slappna av och slipper tänka på att han inte har det bra eller att något skulle hända honom. Det kan vara skönt å slippa tänka på det när man tänker på massa annat. 
Jag har ju blivit flyttad till pat hotellet nu. Sovit här inatt. Mycket skönare säng än den på avdelningen. Riktigt skön. Tyst och lugnt. Gick ner å käka frukost innan. Kände lite ångest för det. Varför vet jag inte egentligen för det gick hur bra som helst. Dom hade massa gott. Och det var rätt lugnt där nere också. Satt och funderade på om man skulle åka till Nova lund, men jag vågar nog inte själv. Så tänkte när Kalle kommer ner så ska vi köra dit å köpa ett par skor, upptäckte att jag hade hål i mina igår, när det regnade och hela håsan blev blöt. KUL :P 
Usch nej, jag måste nog börja göra mig färdig så jag slipper stressa. Om jag orkar skriver jag sen. Men vänta er inte förmycket.
 
 
 
 
 
 
 

Trötthet.

Idag har vi haft läkarsamtal och kuratorsamtal, det var välbehövligt. Men jag är så sleden just nu så jag tänkte inte lägga ner någon större energi på att skriva här utan jag tänkte vila lite och sen gå ner till min lille bebis, han bara nannar ändå men jag vill ändå typ vara där. Känns som man inte har hunnit det idag. har gjort typ 500saker.

Hejsan everybody allihopa!!

Ja! Nu har jag massor att berätta. BM besöket i torsdags avslutades på sjukhuset i hbg för en extra koll. På två timmars mellanrum gick jag från noll i äggvita till +2 i äggvita. Riktigt läskigt. TUL visade att bebis var 40% mindre än vad den borde vara i denna veckan. Blev inlagd över natten för observation. Och tog blodprover, tryck, ctg och två nya tul bara för att mäta rätt på allting. Visade sig att bebis verkligen var 40% mindre. Men dom höll kvar mig i hbg eftersom jag gick in i vecka 28+0 igår. Men dom beslutade sedan att ändå skicka mig med ambulanstransport till lund. Blev liiiiiiite nervös för dom börja snacka om snitt osv. Kalle kom och ambulansen kom. Ambulans mannen och kvinnan var supertrevliga. Killen som var där och satt bak med mig hade ju verkligen utseendet med sig. Vi pratade om allt möjligt också fick jag en nalle för han ansåg att det var bebisens första taxiresa. Väl nere i lund kändes allt mycket bättre. Pratade med läkare och tog lite blodprover och så :) väntade på en läkare som skulle göra ett blodflöde på mig som skulle visa hur bbisen hade det med näringen osv. Det såg bra ut. Det var lite trångt från mi a kärl till bebisen så där hade vi problemet. Mina kärl hade inte vidgat sig fullt ut när jag blev gravid och därför kunde bebis inte växa som den skulle. Aja. Kände mig lugn iaf och kunde sova gott. Tänkte att jag får åka hem på söndag med blodtryckssänkande och något som vidgar mina kärl. Men tji fick jag. Igår morse tog vi blodtryck och ctg innan frukost. Och tur var det för bebisen rörde sig inte riktigt som dom ville. Så massa läkare kom in och narkosläkare m.m blev helt nervös. Men bebisen hade stabilt hjärtljud så det kändes bra ändå och bebisen mådde bra och jag med. Men dom började ändå diskutera om snitt IGEN. Sket ner mig lite halvt av nervositet. Sen kom dom och sa att dom hade eventuellt planerat ett snitt vid lunch. Herre jävlar kände jag. Skicka packlista fort som fa till Kalle också fick han köra ner. Låg med ctg i två timmar innan vi skulle in på op. Fick duscha och sånt och efter dusche. Kändes allt mycket bättre :) satte kateter. Trodde att det skulle vara mycket läskigare än vad det var. Men det gick bra och barnmorskan var jättesnäll :) sen fick vi vänta lite till också kom narkosläkaren och berätta att jag skulle få ryggbedövning och lite hur det gick till och så. Sen gick jag ner på egna ben till op. Traskade in i opsale. Och satte mig på britsen. Sen var det massa människor som pillade överallt på mig. Och sist kom narkosläkaren och skulle lägga bedövningen. Han tryckte lite på rygge. Och fyfan vad ont det gjorde. En student stod bakom honom och berättade hur man skulle göra för att han skulle lära sig. Sen la han sprutan och fyfaaaaaaan vad ont det gjorde. Bölade som en gris. Kunde knappt andas och personalen bara "andas johanna andas" nog lätt.
Men det gick över väldigt snabbt. Sen ficn jag hjälp att lägga mig ner för benen domnade av skitfort. Kändes som om dom somnade och man vill bara vicka på fötterna. Läbbigt. Iaf 15 min senare knappt var bebisen ute. Hann knappt med glömde för ett tag varför jag var där. Låg och pratade med kalle och syrgas slangen åkte upp i ögat och höll på. Rätt som det var tryckte dom som fan på min mage så jag höll på att tappa andan. Så gick det 1-2 min så kommer ett hue ovanför mitt och bara "grattis det är en pojke" och man bara what?? Redan? Kalle fick följa med personale. Och bebisen ut i barnrummet medans dom sydde mig. Och sen kom han tillbaka igen. Och berätta att det var en pojke och att han var jätteliten och han gnydde lite. Medans kalle följde med bebisen åkte jag iväg på uppvaket för att invänta att bedövningen skulle släppa. Drygaste väntan någonsin. Segt. Men sen kunde jag äntligen röra mina ben och en söt liten vaktmästare kom och körde ner mig till avdelningen igen. Och kalle var försvunne men han kom efter en 10 min. Också kom bm med förlossningsfika och telefonen fick varm. Men allting har gått så himla bra. Och lille Viking andas bra själv. Men får ligga i kuvös med respirator. 9 9 9 i apgar vilket nästan är toppbetyg. Och asbra för en sådan liten bebis på 820gram. Född i vecka 29 (28+0) och en riktig liten kämpe. Vi är så stolta allihop :) och mitt självförtroende har växt så mycke under dessa dagarna. Har klarat av så mycket som jag aldrig trodde att jag skulle klara av. Herre jesus vad livet kan vara oförutsägbart ibland.


20/11

Idag, är det tisdag. Jag har gått och oroat mig inför denna dagen och samtidigt längtat till den. Var dags för ett nytt läkarbesök idag inne i ä-holm. Läkaren är förjävla trevlig. Jag blev dock sjuksriven en månad till och blev rådd till att söka havandeskapspenning då det skulle underlätta istället för att förlänga sjukskrivningen hela tiden. Så antagligen blir det inte mer jobb för mig innan bebisen anländer. Tråkigt eftersom jag och Kalle hade stora planer på våt liv nu innan jag skulle bli mammaledig. Men, man får ta det som det kommer. Läkare och BM tror att mitt fröhöjda blodtryck har kommit med graviditeten och kommer antagligen minska efter födslen och kanske komma tillbaka senare i livet, eller så håller det i sig. Men jag kan inte få någon medicinering nu eftersom moderkakan har vant sig vid det trycket. Det skulle påverka den om dom sänkte trycket till ett normaltryck, men eftersom det förhoppningsvis är tidsbegränsat så är det ingen stor fara för mig att ha detta trycket. Dom är mest oroliga att det ska utvecklas till havandeskapsförgiftning. Men det är jag inte speciellt orolig för. Vi märker om det kommer, och skulle det komma så får jag ju hjälp i tid eftersom jag kollar äggvitan och blodtrycket två ggr i veckan.  Ja, så nu är jag så rastlös i min själ och försöker hitta på lite julpyssel. Men man måste ju ha så mycket material till de flesta pyssel. Så jag får hitta på något annat. Har idag påbörjat mozart kulor till mitt kalas, och även börjat måla en ljusstake som jag hittade i förrådet. Men det blev kattskit med den bigass penslen jag använde så har köpt en pytteliten. Så åter till det imorgon. Är så trött i min kropp och har ont i huvudet. Så jag ska nog gå och vila litegrann. Eller något.. Ville bara notera ner lite här så alla människor vet vad som försigår för det verkar som om dom tycker det är intressant. :P Också för min egen skull, så att jag kan gå tillbaka senare och läsa vad ja har skrivit. 

.

Nytt läkarbesök idag. Har en del frågor som jag måste få svar på. Detta funkar inte.

Saturday candy.

Har köpt lördagsgodis, MUMSIGT... :) Igår bestämde vi att vi skulle byta vatten till berta och flytta henne och slipa skänken och få upp den här uppe. Vaknade vid åttatiden. Låg och drog oss ett tag, sen käka vi frulle. Efter frukosten mådde jag bajsilla och gick och la mig och Kalle satt vid datorn. Men sen jävlar blev det eld i röven, tömde akvariet och bar in det på toaletten och sköljde ur hela. Sköljde ur hela pumpen och skurade den. torkade av möblen som akvariet står på. Bar tillbaka akvariet och fyllde det igen, Sen pausade vi ett tag innan vi fick eld i röven igen. Gick ner i garaget och började slipa skänken. Jävla mög till å slipa på alla dessa små krusseduller. Sen fick vi lite idéer. Kommer att fota och lägga upp sen. Vet inte om jag la upp om dörren jag gjorde. Så slänger in ett foto här på den. :) Blev så JÄKLA nöjd med den, äntligen kom kreativiteten lös. Annars brukar den delen av min hjärna vara typ död. Fattar inte hur jag kunde gå fotolinjen och ha kunnat fotografera vissa saker som jag har gjort. Men men, antar att kreativiteten finns men den är bara död för tillfället liksom :P 
 
Nej nu ska jag kolla vidare på Så mycket bättre :) 
 
 
Verkar inte som om jag kan gå så långt bak i mitt instagram arkiv, Typiskt. MEN vänta. Har ju i telefonen, dock ingen förebild, men har färdigbilden.
 
Ähh datorn krånglar, gör det nästa gång.

In space you have to trust yourself.

Förutom att vissa av mina steg blir som en gammal tants. Så går det bra. Har fruktansvärt ont i ryggen, men jag ignorerar det och försöker göra det jag ska iaf. Hann inte klart med tvätten igår så har sista maskinen i nu. Sen ska jag plocka upp allt och stryka dukarna, packa ner de dukar som vi ska skänka. Och vi ska rota fram mer saker som ska skänkas. Nästan alla julsaker är klara. Fast Kalle säger att han fattas saker. Så vi får väl rota igen. DESSA LÅDOR. Man vill dööö. Och jag kan inte bära mer själv för då knäcks nog min rygg typ. Aja. Det är iaf helg nu. nästa vecka händer det lite. Och nästa igen. Lite nervös fast det brukar gå över. 

Sortering.

Har plockat undan allt pappersskit i skötbordet, så att det förhoppningsvis i framtiden kan bli ett skötbord :P La in alla vänta barn papper i nattduksbordet så jag kan läsa om kvällarna. Har plockat upp tre lådor med julsaker också som ska sorteras. FYFAN med saker.. :P hittade säkert typ 10 juldukar till.. HERREGUD

öl.

En riktigt rutten dag idag... RIKTIGT dålig... Man vill bara gå hem. Men jag är hemma så det går inte. Jag vill att Kalle ska komma hem för jag vill inte va själv.. :( Känns så kasst. ALLTING KÄNNS KASST.... Vill sova bort resten av mitt liv.. Riktigt ledsen. Vill tröstshoppa, äta ben & jerrys med chips i... Hur kan det vända så snabbt? Och varför???
 
Ont i bröstet, svårt att andas inatt. Och det gör det inte lättare att veta att bilen inte är hemma på natten. Liger knappt och grubblar över det. KNAPPT.. Tänk om jag måste åka till sjukhuset, "Hej jag mår skit dåligt, men jag kan inte komma förrän typ vid 5-6 imorgonbitti för då är bilen hemma igen" Åhhhhhhhhhhhhhhhhhhh..........
 
 
Varför är det som det är?? Jag pallar inte det mer. Kan någon bara lyfta mig ifrån denna planeten, eller ifrån denna byn iaf.

ååhhh

KNAPPT IRRITERANDE.......

Fika.

Har känt mig så nere på sistone. Orkselös ingen motivation, allting får liksom bara vara. Det farliga med det är att jag stänger in mig och låter inte någon komma in på mitt liv. Då vill jag bara vara vilket resulterar i att ingen vill va med mig eftersom jag inte vill ändå. Och då känner jag mig bara ännu mer nere. Idag fick Anna iväg mig till affären, då hon sa att hon skulle handla kom jag på att jag också behövde det. Så jag gav mig ut, kom hem och gjorde äppelpaj. Sen skickade Ronja som var nere hos grannen och frågade om dom fick komma upp. Så det gjorde dom också mumsade vi på äppelpaj allihop. Kalle kom hem från jobbet och sen kom även David. Jag har nog inte skrattat så mycket på 1 vecka som jag gjorde idag. När dom hade gått kändes det inte ens jobbigt att ta tag i disken. KÄnde mig lättad och till freds. Kunde liksom slappna av och ta det lugnt. :) Så nu känner jag mig taggad på morgondagen då jag ska fortsätta med att sortera allt skit här hemma. Så möd skit man samlar på sig. Har fått en låda tom och jag ha INGEN ANING om vad jag ska stoppa i den, funderar på typ jackor som inte används eller typ mössor och sånt.  Får se. Om någon har något bra tips på vad man kan förvara under sängen i en låda så tar jag gärna emot dem.
 
 

Ny vecka IGEN.

Usch känner att jag har varken tid eller lust att skriva egentligen. Men folk måste ju ha något att snacka om. :P
Vaknade vid fem, som vanligt. Somnade om och vaknade titt som tätt. Blir helt yr när jag somnar om skit obehagligt. Vaknade iaf halv åtta tror jag. Kände mig som döden ungefär. När Kalle hade gått till jobbet gick jag upp och gjorde frukost och hopppade i säng igen och tittade på sista avsnitten av two and a half men. Hoppas det kommer fler säsonger annars dör jag nog, lite iaf. Låg i sängen ganska länge och kände inte för att göra nånting, men jag hade lovat mig själv att diska iaf. Så nu har jag diskat OCH städat hela köket, torkat av luckor, dammat, placerat om, diskat nån vas, bytat duk torkat av stolarna m.m Diskade till och med locket till kattmatsburken. för det var helt flottigt och fullt med katthår. Dessa katter asså. Jag önskar ibland att man kunde få raka av dem allt hår, bara för att slippa ha det ÖVERALLT. 
 
I helgen började vi packa om lite saker, eller sortera lite saker. Fick Kalle till att skänka en plastjulblomma som bara legat och (i mitt tycke) skräpat. VÄCK MED SKITEN. Köpte plastlådor så vi kan ha alla julsaker samlade så man ser var dem är. Dajligt. Till och med Kalle tyckte att vi kunde sortera allt och skänka bort saker som vi inte använder för det börjar bli för mycket. Allt som är i källaren har vi nog inte haft uppackade sen innan vi blev sambo. Så vad ska man med det till liksom..
 
Nej, nu måste jag avsluta annars kissar nog Frankie på golvet. Han är en bra kom ihågare att man måste ta kattlådan.

Lördagen.

Vaknade vid halv åtta imorse eller nåt. Fast somnade kl 9 så är kanske inte så konstigt. Körde iväg och köpte lite smör och lite till middagen ikväll. Fläskfilégryta ska vi göra minsann. Lät gott i öronen iaf. :) Hoppas det smakar som jag har tänkt mig :) Körde iväg till biltema för att lämna tillbaka en vatenpump som jag köpt. Sen till Ikea för att köpa plastlådor som vi ska lägga ner alla julsaker i. Ska sortera ut alla. Så man har dom samlade liksom för Kalle har sagt sen vi flytta ihop att han fattades massa julsaker. Så vi ska plocka ut allting. Har lite här uppe och lite i källaren så det blir väl mitt nya projekt ;) Köpte även sandpapper och färg så vi kan slipa och måla skänken och få upp den här uppe. Och slänga ut tvbordet. :) Åhh det kommer bli sååå fint. Hoppas jag iaf. Man har ju alltid en bild i huvudet och sen blir det helt annorlunda när man väl gör det.. Aja skitsamma... Idag går jag in i vecka 27 iaf. Det känns helt sjukt. Känns som det var igåf som man var i vecka 8 typ. Och det kändes som om det ALDRIG skulle hända något mer än så. Men nu känns det ju mer. Och man känner bebisen så nu är det mer på riktigt liksom.  Ska snart ta tag i disken sen vet jag inte vad jag ska göra.. Sugen på lite xbox men det går inte att koppla in i tvn i vardagsrummet. Får väl ha det här i sovrummet kanske. Fast har ingen plats att ha xboxet på.. :P 
 
Näeee. Nu har jag inte tid med detta mer.. 
 
 
 
 

Min kropp.

Nu tror ni att jag ska skriva om min kropp. Men det behöver ni inte oroa er över.... Jag ville bara tala om att jag lever. Och att det går bra liksom.. Har inte så mycket att skriva om.

Bulle.

Började morgonen med att baka bullar. Eftersom brödet är typ slut. Vilket har lett till att klockan är tio och jag har fortf inte ätit frukost... Känner mig dock VÄLDIGT sleden och vill gå och lägga mig. Ont i bröstet. Så jag väntar på att bullarna ska bli klara sen ska jag lägga mig... Och titta på two and a half men säsong 9. Trodde det skulle vara askass utan Charlie sheen men jag saknar inte ens honom.. Lustigt...  Ska fiffla lite med min styvmors sida också.. Så hon kan få lite rullians i företaget. 

Ny vecka..

Ja, I lördags åkte vi till Glimmingehus för att gå på sägensvandring. Jag, Kalle och Björm. Var lite kusligt för det var helt mörkt. Bara några marschaller som lös upp. Fint. Så vi började med att gå lite ute på gården runt huset. Också berättade guiden lite olika historier som folk hade berättat.Man var ju lite beredd på att det skulle komma något. Jag var mest nervös över att ramla ner i vallgraven eftersom man såg typ NADA.. Iaf så kom där ett troll och där var en ask som hade ett ansikte. På vägen tillbaka stannade vi på bron. DÅ blev jag helt yrslig och det kändes som jag skulle ramla. Släppte så fort vi gick men kom när jag stod stilla. Vi gick in i huset och ner i källaren och där satt en fånge som hade blivit fängslad för att han skulle bli smal. :S Efter det gick jag ut och satte mig för då var jag helt yr i huvudet. När vandringen var slut körde vi och tittade på Bollerup där Kalle och Björn har gått i skolan och dom berättade var dom hade bott och massa hyss dom hade hittat på. Sen kom vi till Tomelilla och stannade på Milano och käkade. Dom hade fått SM silver i pizzabakning så det kändes ju bra. Tog en ceasar sallad. FY FAN VAD GOD DEN VAR.. Kalle och Björn tyckte om sina pizzor också. As gott. Så det kan jag rekommendera om man har vägarna förbi där nere. 
 
Sen körde vi hemåt. Var meningen att vi skulle inom en av Kalles gamla klasskompisar men han hade stuckit till HBG. å vi körde hem. Somnade i bilen, gud vad skönt det var. Var nog typ 100 år sedan jag sov i en bil sist. När vi kom hem skulle vi egentligen åka till kyrkogården och tända ljus på minneslunden men jag kände att fan jag pallar inte. Så vi gick upp och när vi kom upp så ringde spinken och sa att vi skulle komma till Milano där han, Tamara, Ronja och David var. Så vi klädde på oss och körde till kyrkogården iaf. Och sen till Milano. Där var karaoke, inget att hurra för känner jag. Satt där till typ ett och snackade mycket trevligt. Sen körde vi hem, väntade på Spinken och Tamara skulle ge Spinken bilnycklen sen gick vi upp slog igång en film såg en 20min sen decka vi båda två. FIII FAAAN vad sleden jag var.. Vaknade vid halv nio igår tror jag. Gjorde fan inte många knop asså. Sen bestmde vi oss för att köra till nån loppis men tappade suget lika snabbt igen. Sen skickade Sebbe och frågae va vi gjorde å vi bestämde oss för att köra till honom istället. Ringde även killen som jag skulle köpa babyskyddet av. Eftersom vi nu fick en Brio sing vagn så vill vi (läs jag) byta ut babyskyddet till ett Brio så att man bara kan klicka i den i vagnen om bebisen sover så man slipper väcka den. Himla smart känner jag. Så jag bestämde en tid med honom. Gav oss iväg till Sebbe. Kändes huvudvärken och yrslen. Fii faaan. Iaf så satt jag där och tänkte typ 100 ggr att nu svimmar jag snart. Men icke. Körde vidare till ä-holm yrade runt där ett tag hämtade babyskyddet. ASFINT var det. Svart med typ sart/grå mocka. Dom sa att dom hade varit rädda om det och det syntes. Jättefint. Sen begav vi oss mot Willys för att köpa nånting att ha till middag. När vi kom hem käkade vi, och deckade i omgångar i soffan. FINT :) 

Lördag.

Ikväll ska vi iväg på äventyr i skåne.. Det ser jag fram emot. Har strökit sängkläderna och vekit ihopa och lagt in i garderoben. Och sorterat ut alla nyföddkläder och ska slänga dom i tvättkorgen när jag orkar. Kört svartis en runda i barnvagnen. Min man var och köpte frallor. GOTT var det. Vaknade vid halv åtta typ. Så nu är jag skit trött och har ont i huvudet. Det är väl blodtrycket som jäklas. Men skit i det. Vet ju att det blir bättre när jag vilar. Kan vila nu och i bilen sen när vi kör. Tänkte slänga med en bild på barnvagnen, för att den är såå fin :) 
 
 
Brio sing ett år gammal. Ser ut som ny. Dom hade varit jätterädda om den, den är inte solblekt eller nånting, Ingick en sittdel också i samma färg. :) 
 
Tack igen mamma. :)

Barnvagn

Idag fick jag en barnvagn av min mamma. :D den är sååååå fin. Synd att det dröjer tills man får använda den :/


Klockan fem.

Vaknade för en halvtimme sen. Så ont i benen och en rethosta som vill döda mig typ. Tur att man har en trevlig telefon som kan underhålla en. Spela hayday for liiife :)


RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på Bonusar inom Poker, Casino, Slots med mera - PokerCasinoBonus